I'm on my way to brighter days

Senaste inläggen

Av Eveliina med två i - 12 mars 2013 19:00

Nu har jag äntligen fått tid till att svara på era frågor och det var roligt att jag fick en hel del. ^^ Tack så jättemycket! Skitkul verkligen! :D


Fråga: Brukar du leta efter dina recept på några speciella sidor? Isåfall vilka? :)


Svar: Ja, det gör jag och jag brukar länka dom på recepten jag hittar dom på. ;) Men några jag brukar kika på och hämta recept ifrån är den här, här, här och här!


Fråga: Hur djupt var du i anorexin? Och hur länge har du varit sjuk?


Svar: Var nog ganska djupt nere, men det hann nog ändå inte gå alltför långt för mig faktiskt. Hela mitt sjukdomsförlopp har gått ganska fort ändå. Jag insjuknade hösten 2011, men fattade inte det själv förrän jag lades in på sjukhus med sond och tvingades äta vid julen 2011. Först då fattade jag att jag hade anorexi, även om varningsklockor ringde under hösten. Jag fattade ändå nånstans att mitt beteende inte var normalt. Och för bara ett år sen var jag så mycket sjukare än vad jag är nu. Då var jag fortfarande väldigt sjuk och hade kommit ut från sjukhuset och kämpade hemma, men det var hemskt... Men har alltså varit sjuk i ungefär ett och ett halvt år.


Fråga: 1. har du nån udda favoritfrukt? (ja, helt konstig fråga)
2. Har du nåt djur? :))


Svar: 1. Hmm, inte vad jag kommer på faktiskt. Gillar de flesta frukterna, men de är nog ganska vanliga, haha. ;)

2. Har en supersöt och gosig liten dvärghamster som heter Tussen. :) Har haft den i lite mer än ett år nu. ^^


 


Fråga: 

1. Vart bor du?
2. Favorit mat?
3. Tycker du om att sjunga?
4. Favorit färg?
5. Varför började du blogga?
6. Har du haft någon annan blogg?
7. Vad är dina drömmar för framtiden?
8. Skulle du vilja lägga upp ett videoinlägg någon gång? Vore kul!!
9. Vad heter du i mellan namn?
10. Gillar du att sticka?
11. Hur många bloggar följer du? 
12. Läser du storbloggarna som kissie?
13. Kan du se på dig själv nu som smal?


Slutligen vill jag bara skriva att du är en så stark tjej som har kommit så långt!
Kraaam <3


Svar: 1. Jag bor i Sveriges minsta storstad Skövde. :)

2. SUSHI!!! <3

3. Haha, ja det är kul fast det är en heeeelt annan sak om jag kan det haha... xD Önskar verkligen att jag kunde!

4. Mörklila :D

5. I början var det för att kunna skriva av mig någonstans, få ut mig allt jag hade inom mig som ingen förstod... Trodde faktiskt aldrig att jag skulle skaffa en blogg innan. x)

6. Nope, this is the only one. ;) Men funderar på att byta bloggportal faktiskt, men får se om jag orkar...

7. Jag drömmer om att ta studenten och sen ut och resa och uppleva mycket i andra länder och flytta till USA/Japan någon dag. :) Drömmer också om den dagen jag blir friskförklarad från anorexin och mår bra!

8. Har faktiskt gjort det en gång, haha! xD Det var när jag var i Varberg och var ganska oseriös... ;) 

9. Heter Anna och Maria i andra namn.

10. Njaaa, har aldrig gillat stickning riktigt utan mer varit för virkning. ;)

11. Oj! Följer en hel del! Ingen aning om hur många riktigt. xD

12. Nej, har inte fastnat för någon av storbloggarna faktiskt, även om jag kan kika in på deras bloggar lite ibland, men då har jag verkligen extremt jättetråkigt...

13. Ja, och faktum är alldeles för smal och tycker det är hemskt att se hur mycket jag ändå tappat sen Varberg... Men ändå ska det vara så svårt att gå upp i vikt, gaaah!


Tack så jättemycket! <3


Fråga: 

♥ Hur mycket behövde ni äta där du gick i behandling? Asså, hur såg en matdag ut? :)
♥ Vad vill du jobba med i framtiden?
♥ Har du kvar någon förbjuden mat?


Kram finis ♥


Svar: 1. Tja, det beror på vilken behandling du tänker på. x) Om du tänker på sjukhuset där jag var inlagd, Mottagningen jag går till nu eller när jag var i Varberg. ;) Men matschemat på Capio har jag skrivit tidigare och det kan du se här.

2. Ingen aning faktiskt, vilket är lite jobbigt. x) 

3. Hm, nja, kanske inte förbjuden, men jag har fortfarande svårare för vissa saker så som grädde/creme frachie i mat, majs, såser, mycket socker, banan, stekt och friterad mat osv... Men äter faktiskt det mesta och tycker inte man ska förbjuda nånting utan äta det man känner för.


Fråga: när förstod du att du hade problem med maten?
hur tänker du nu kring den resa du har gjort, inläggningen, capio osv?


Svar: Det var under hösten 2011 när jag började insjukna att allt inte stod rätt till och jag drog bara ner mer och mer på maten, men förnekade det ändå... Förstod på allvar att jag hade anorexi när jag blev inlagd på sjukhuset.

Jag tänker faktiskt en del på allt jag gått igenom de senaste åren och det är sjukt vad långt jag kommit sen första inläggningen. Utan den hade jag nog inte funnits idag och det var första steget mot ett friskt liv, även om jag inte ville bli frisk då. När jag skrevs ut gick jag till mottagningen, men det var nog för tidigt för mig med öppenvård då för jag var fortfarande för sjuk för det och hade inte riktigt viljan där att gå emot anorexin... Så det gick ju bakåt och jag fick komma till Capio i Varberg då och även om jag betalde ett ganska högt pris (med skolan...) och jag kan ångra att jag åkte dit ibland, men det var ett viktigt steg för mig ändå. När jag skrevs ut därifrån i januari gick det inte så bra för mig men för bara några veckor sen så förändrades allting och jag började till 100 % kämpa för min skull att bli frisk. Tidigare tror jag att jag mest gjort det för att andra velat, det har inte riktigt kommit inifrån som det gör nu. Och när jag väl bestämt mig för något - då ska jag göra det! Så nu jävlar ger jag mig inte! Jag har kommit en sjukt lång bit på bara de senaste veckorna och det är lite som natt och dag. Det känns som om jag befunnit mig i en mardröm i ett och ett halvt år och det är inte förrän nu jag börjar vakna upp och se allting med ett annat ljus. Men den här resan har nog varit väldigt lärorik om mig själv och för framtiden faktiskt och den har format mig till den jag är idag, och än är den inte slut. What doesn't kill you makes you stronger. 


Fråga: Underbar blogg! :) stay strong! Kämpa på...
Jag undra bara vart dina telefonskal är i från och om du kan visa alla dina skal? Och vet du nån bra sida som man kan beställa billiga telefonskal från! ;) Lite underlig fråga, men men....


Svar: Tack så mycket! :)

Har faktiskt bara två skal till min nuvarande mobil och det är ett lila och ett med amerikanska flaggan på. ;) Det lila är från Telenor (haha) och det andra från Ullared. Brukar inte kolla på så mycket skal på internet eftersom jag tycker det bara finns till iPhone överallt typ och tar mig helt enkelt inte tid och kollar... x) 


Mina två skal:

     


Fråga: Hej 
Tycker det är jätte intressant med vad du äter och lägger ut bilder , gör gärna de oftare och även recept 
Och dagens outfits 
1.Äter du godis ?
2.Kan du lägga ut bilde på vad du äter til lunch o middag ? 
3.Äter du pasta ris o potatis ?
4.Äter du enligt matschemat ? Isf hur set de ut 
5.Vad har du för märke på yoghurt , bröd , flingor , juice ? 

Väldigt bra blogg måste jag säga


Svar: Visst det kan jag försöka ordna! ;) Roligt att du tycker det!

1.Tja, ja, om jag känner för det :)

2.Gjorde det med pizzan härom dagen men kan nog slänga in lite fler bilder på det. ;) Dock känns det ganska kontigt om jag skulle börja fota maten i skolan... xD

 3. Ja, fast bara fullkorn.

4. Njaaa... går väl sådär med det och äter lite som jag vill faktiskt just nu och tycker det funkar rätt bra. Men äter frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat i alla fall.

5. Jaaa du... Brukar väl vara Arlas antar jag? Äter Fazer Rågkusar ibland och Paulúns flingor tycker jag mycket om! :) 


Tack igen för alla frågor och hoppas ni är nöjda med svaren! Kram på er alla fina!  


/E med två i

Av Eveliina med två i - 12 mars 2013 17:42

Usch, vilken dag! Har mått ganska dåligt de senaste dagarna men det har helt enkelt inte varit någon vidare dag idag och jag har bara varit så frukstansvärt trött på alla sätt och vis... Har nog en del sömn att ta igen så det blir att lägga sig tidigt ikväll känner jag. Tröttheten har nog bidragit till sämre mående och ingenting har riktigt känts bra idag och jag har inte varit mig själv. Har haft lite jobbiga tankar om mig själv också och känt mig dålig, otillräcklig och oduglig men försöker putta bort dom och härda ut tills det känns bättre igen. Antar att vi alla har såna här dagar nån gång ibland. Men känner faktiskt inget behov alls över att ta ut det på maten!

Åt i alla fall dinkelflingor och kvarg med blåbär, kokos och banan till frukost. Mumsigt! :)

Hade lite sovmorgon i morse så tog det ganska lugnt. I skolan hade vi sen nån föreläsning och den var hemsk! Aldrig varit på nåt tråkigare och hade lust att antingen gå därifrån eller somna... -.-'

Hade sen projektarbete och det gick väl lite framåt. Är dock fortfarande stressad över det och har dåligt samvete att jag inte kommit längre på det för har en del att göra med det...

Har precis ätit middag nu och ska ut och gå en sväng sen tror jag och sen ta det lugnt. Svaren på frågestunden kommer upp när som helst nu! :) 


Frukost!

 


Bajsdag...

  


/E med två i

Av Eveliina med två i - 11 mars 2013 17:06

Blev en sen kväll igår och tidig morgon idag. x) Kunde inte sova längre än till åtta och var ganska trött och sliten när jag vaknade, usch... Louise sov i alla fall över och gick sen upp och åt choklad- och kokosgröt till frukost. Mättade bra!

Gjorde sen i ordning oss och gick till en vårdcentral och jag fick reda på svaren till blodprovet jag tog för typ en månad sen. Allting såg bra ut. :) 

Gick sen hem, åt lunch och drog sen på stan och har sprungit runt där sen dess typ. ;) Var också på mottagningen för samtal/vägning också. Det gick bra och hade ett ganska bra samtal, fast vågen visade -0,2 kg, så nu blir det nya tag igen. Och jag som tycker det gått ganska bra med maten... Ska få skriva matdagbok den kommande veckan och fylla i ett papper med fördelar/nackdelar med att bli sjuk. Märker faktiskt att jag har svårare att äta tillräckligt på helgerna. Vet inte riktigt varför, kanske att jag tänker att jag inte rör på mig lika mycket då eller nåt. Men mår inte bra utav det så skärpning där!

Shoppade i alla fall en tröja på Gina. :) Ville köpa jeans också, men vågar verkligen inte det nu, osäker på vilken storlek jag ska köpa. :/ Hatar det...

Ska svara på frågestunden, men får se om jag hinner idag! Passa på att fråga när ni har chansen haha! ;)


Jag idag:

     


Tröjan jag köpte: 

 


/E med två i  

Av Eveliina med två i - 10 mars 2013 21:01

Har vait en rätt seg dag idag. Var ute och gick en stund efter frukosten och det var riktigt kallt ute även om det såg härligt ut. Brrr! :s

Sen åt jag lunch - testade att göra egen pizza! :D Blev rätt bra. ^^ Men var så hungrig så tog efterrätt på det också. ;)

Sen inväntade jag Louise, men hon kom inte förrän halv fyra typ, då vi åt lite och sen satte oss och spelade ps3. Har spelat sen dess och sitter fortfarande, hehe. ;) Min syster är med också och sitter och mumsar på kvällsmaten just nu. Får se om jag vågar färga håret sen! 


Dagens lunch:

 


Och här spelas det på! ;)

  


/E med två i 

Av Eveliina med två i - 10 mars 2013 09:30

Igår kväll dissade jag faktiskt melodifestivalsfinalen (!) och drog till en krog för att det var typ en tjejkväll där, vilket innebar att de 100 första tjejerna fick ett par skor och en goodiebag från Nelly. :D Jag och Louise gick dit vid nio och det öppnade tio och gissa vem som stod först i kön... (a) Kom precis så vi hann ställa oss först! ^^ Kom sen på att jag glömt mitt leg, så ringde mamma i smått panik och hon körde ner och lämnade det till mig, så det löste sig, puh! Vet inte vad jag hade gjort annars!

Stod där och frös en timma i alla fall, men det gick ganska fort ändå. :P Kände mig ganska awesome när jag först fick gå in, hehe (a). Började med en fotografering och sen fick man gå runt och titta på skor i montrar och välja tre par som man tyckte om och skriva upp dom. Sen får man ett av paren hemskickade till sig, dööööööör lite. ^^ Fick också två gratis drinkar, mumsiga! Var också några tävlingar men vann ingenting.

Det blev tyvärr ganska segt sen där inne. Det var svinkallt i lokalen så alla satt med typ sina jackor och vi tänkte dra hem vid halv tolv eftersom vi båda var trötta. Men då har krogen vi var på bestämt att vi inte kan hämta ut våra goodiebags innan halv ett! Blev ganska sura... Men vid tolv kunde vi hämta dom och äntligen gå hem!

Vaknade ändå vid typ sju idag, fattar ingenting. O.o Går typ inte att somna om heller... Men har kollat igenom goodiebagen nu och fick en tidning, rabatt på One Piece, nagellack, lakrits (usch!) och lite testprodukter. ;) Nicenice!

Körde också på en smoothie med massa nyttigheter till frukost med müsli på toppen. Såå mumsig! Idag ska jag vara med Louise igen och kanske färga håret! :D

Grattis till Robin som vann mello igår också, hejade på honom så är glad! ^^


Bilder från igår kväll:

     


Goodiebagen!

   


Min frukost :)

  


/E med två i 

Av Eveliina med två i - 9 mars 2013 18:31

Vaknade extremt tidigt idag, typ vid sju och försökte somna om, men lyckades typ bara 10 minuter i taget... -.-' Så vid åtta gav jag upp typ. Varit ganska seg och trött idag. Förstår inte varför jag vaknar så tidigt nu för tiden...

Men gjorde ugnsbakad äppelgröt med proteinfluff och kokos till, och fasen vad gott det var!!! Ska jag definitivt göra igen! ^^

Louise kom hit en stund och vi satte oss och spelade ps3 fram till lunch, då jag gjorde en omelett med kalkon och grönsaker. Lyckades riktigt bra med den! :D *stolt*

Drog sen till stan med min syster och shoppade loss ordentligt! Vet inte vad som hände där riktigt men jag spenderade pengar till höger och vänster typ. x) Och jag som sparar, haha... Men det var faktiskt riktigt längesen jag unnade mig en shoppingtur på stan och det var roligt att göra det igen hehe (fast det tycker nog inte min plånbok...) ;). Blev i alla fall en tröja, träningslinnen, ett ps3-spel och 3 BH:ar. Kanske lämnar tillbaka nåt men får se.

Kom hem sen och har ätit middag + efterrätt. Blev fruktsallad med kvarg till efterrätt. ^^ mumsigt! Hoppas alla får en mysig lördagskväll och taggar för melodifestivalsfinal!


Bilder från idag:

   


Min frukost, såå god!!!

     


Lunch!

  Efterrätten ^^
 


/E med två i

Av Eveliina med två i - 8 mars 2013 19:16

Hej alla fina! Idag är det fredag vilket betyder helg, och jag får en extra lång helg eftersom vi har studiedag på måndag. :D Inte så dumt! Ska kanske vara med kompisar och gå på stan i helgen och förhoppningsvis övningsköra, men får se hur det blir med det. Funderar på om jag ska boka en uppkörning snart med körskolan i alla fall. Får se hur jag gör. Funderar också på om jag ska färga håret rött i helgen. ^^ (a) Det är en färg jag länge velat testa och börjar få en utväxt nu så kanske kan färga det nu och så hinner det gå ur lite till studenten, då jag färgar det brunt igen. Vågar jag det? ;)

I morse åt jag choklad- och kokosgröt med banan i och kvarg, hallon och kokos som topping. Mums! ^^

Hade också samtal med kuratorn idag och det gick okej. Känner att jag pratar mycket mer med folk nu för tiden och är mer öppen.

Hade sen bild och jobbade på mitt projektarbete. Kom väl en liten bit framåt. Efter en snabb lunch var det dags för religionsprovet (!). Fast det var inte så jättefarligt egentligen utan ganska simpla frågor. Hoppas mina svar var okej i alla fall!

Slutade sen och åkte hem och gick sen och handlade lite. Sen förberedde jag mig för att cykla till gymmet och har varit där nu. Härligt! ^^ Håller på att göra middag just nu och ska snart äta (helst nu! xD).

Ikväll ska jag mysa framför TV:n som vanligt och ta det lugnt och bara njuta av att det är helg. Hoppas alla får en fin helg! Påminner om frågestunden också! Den hittar ni här! 

 

My breakie:

 


Jag idag:

 


/E med två i

Av Eveliina med två i - 8 mars 2013 08:00

Hittade ett jättebra inlägg på en blogg om matintag och allt vad det innebär typ. Kunde inte skrivit det bättre själv och det är detta jag försöker sträva efter - uppnå en hälsosam livsstil där jag lyssnar och litar på min kropp och ger den vad den behöver så att både kropp och själ mår bra! :D Känns som om jag kommit en bit på väg i alla fall, även om jag inte är där ännu.


Hela inlägget hittar ni här


Uttag från inlägget:

MATINTAGET DÅ.

Det är ett himla rabalder på folk om vad man ska äta. Hur man ska äta. När man ska ätaLCHF, paleo, periodisk fasta, var tredje timme, kolisar eller inte… Ja ni vet ju själv, man kan på i en evighet.

Men vad är egentligen det viktigaste? Att du hittar DIN livsstil. DITT matintag som fungerar för DIG. Inte det som passar mig eller någon annan. Utan det du känner att du mår bra av. Vi är alla olika och ibland får man prova på olika vägar för att hitta fram till sin. Vissa klarar sig bra på lågkolhydratskost, andra mår superdåligt. Vissa klarar mjölkprodukter och gluten. Andra inte.


Tumblr_mhcqcc1lqc1qd57aeo1_500_large Tumblr_mhhxy6wjvu1s3jo7bo1_500_large


/E med två i

Presentation


Hej! Jag är en tjej som skriver om mitt liv, vad som sker i det, tankar och funderingar, osv, men främst om min kamp mot anorexin. Hoppas du hittar nånting i min blogg som intresserar dig och stannar! Puss!

Gratis-trafik.se

Mejla mig!

eveliina.uimonen@hotmail.se

Instagram

Eveloinen

Weheartit

Fråga mig

38 besvarade frågor

Besöksräknare

Stöttningsgrupper på facebook för äs!

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013
>>>

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Bloggar

Länkar

Besöksstatistik

Övrigt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se