I'm on my way to brighter days

Direktlänk till inlägg 7 februari 2013

Depression

Av Eveliina med två i - 7 februari 2013 17:04

Har mått sämre idag igen och har mest suttit tyst i skolan och jobbat med bild. Känt mig trött och deppig typ och har börjat undra vad det är jag går upp på morgnarna för... Varje dag är densamma. Jag går upp, åker till skolan, åker hem, sitter mest framför datorn, går och lägger mig. Och så håller det på. Ser inte fram emot någonting i min vardag just nu, utan är bara så trött på allting... Vädret gör det inte bättre heller. Snön kommer ju tvunget tillbaka hela tiden och det har blivit kallare igen... -.-' Suck, är något så otroligt trött på vintern! Tar ju aldrig slut!

Men fick ett samtal från mottagningen i skolan att jag skulle komma dit på läkarsamtal redan idag pga återbud från någon annan. Funkade utmärkt för mig så jag tackade ja, annars skulle jag inte dit förrän 1:a mars. Slutade tidigare och gick sen till mottagningen och träffade deras läkare. Vi pratade mest om hur jag mådde och fick göra ännu ett depressionstest och efter att hon kollat på det och vi pratat lite till så skrev hon ut ett recept på antidepressivmedicin till mig. Vet att det är många som misstänkt att jag haft en ev. depression, men känns konstigt att någon verkligen tror att man har det och får medicin för det. Så den ska jag tydligen ta en gång per dag i typ ett år. Vad tycker ni om mediciner som anti-depp? Är det onödigt eller en hjälp?

Jag har inget emot mediciner direkt, bara de kan hjälpa en liksom. Men många tankar flyger omkring och jag undrar om jag verkligen är  deppig och nedstämd. Jag mår ju bra vissa stunder/perioder och måendet pendlar ju så mycket för mig liksom.


Tumblr_mhuyg0z2mm1r0i9t4o1_500_large


Idag fyller min bror år också, så grattis till bro!       Kom dock på det igår (var tar tiden vägen?) så har inte fixat något direkt... Såååå, någon som har ett absolut-sista-minuten-tips?


/E med två i

 
 
Matilde

Matilde

7 februari 2013 18:13

Förstår dig precis ang medicinen. Jag tar 50 mg sertralin varje dag och har gjort det i över ett år. Det har hjälpt mig så mycket och verkligen gett mitt humör ett lyft. Jag gråter fortfarande då och då och blir ledsen men det är lättare att komma tillbaka till ett lugnare sinnestillstånd och jag blir inte ledsen för ingenting. Så jag tycker absolut att du ska testa det <3
Fortsätt kämpa, jag tror att medicinen kan ge tillfriskningsprocessen en knuff framåt. Sen så är det normalt att känna sig tom och ledsen när man inte har ätstörningen att hantera känslor med utan måste lära sig nya sätt att hantera känslor på. Men kämpa på, jag tycker att du är jättestark.

sv: tack så himla mycket för ditt pepp, gör mig så glad (:

http://rosaljus.devote.se

 
Klara

Klara

7 februari 2013 19:18

Sv. Ja, jag är verkligen så sjukt himla tacksam! :) Kämpar som bara den faktiskt! :)
Men du, du måste följa det där nu. Vad har du för val egentligen lixom. Du har precis avslutat på capio så du lär ju inte kunna komma tillbaka dit igen nu. Försök att använda dig av de verktyg du fick där istället! :) Du vet ju vad du behöver göra egentligen.
Ang. medicin mot deprission så äter jag det och har gjort under flera år. Jag tycker att det är ett bra hjälpmedel för att kunna må bättre. En läkare sa till mig en gång att "Klara, det är inte farligt att ta medicin, det som är farligt är att må som du gör när du inte tar den". Och jag tror verkligen att det stämmer. Så ge det ett försök!
KRAM

http://attblifri.blogg.se

 
Linda

Linda

7 februari 2013 19:22

Det är nget fel med att ta medicin för depression. Får manen som hjälper en. Finns många olika mediciner. Men pröva så får du se.

http://peaklinda.blogg.se

 
Julia

Julia

7 februari 2013 20:36

Jag tar antidepressiva och har gjort det ett bra tag nu. Det kan ta ett tag att hitta rätt medicin och i rätt dos, men det är verkligen till hjälp! Det ger liksom en extra knuff mot att må bättre och är i sig inget mirakelmedel. Men medicinerna hjälper ju faktiskt till med att återställa balans mellan serotonin och sådant, jag vet inte hur mycket du kan om det där men det är ju ren kemi faktiskt. Svarar gärna på frågor om du undrar något, dels av egen erfarenhet och så är jag ju sjuksköterskestudent trots allt.

Ja, jag får ge det lite tid. Allt brukar ju kännas jobbigt i början innan man vant sig.

http://enrymd.blogg.se

 
Elin

Elin

7 februari 2013 21:06

Känner mest att jag gör fel typ hela tiden. Fel och fel, ingen som är nöjd, alla tycker illa om mina val, inklusive jag själv ganska ofta.

Det får ta den tid det tar. Desto mer du tar itu med dig själv lagom mycket och fort desto mer hållbart blir det, tror i alla fall jag.

Förvarning; första veckorna med medicinen kan du må ännu sämre, men det är inget konstigt i så fall.
kramar

http://www.uturanorexin.blogg.se

 
fanny

fanny

7 februari 2013 22:57

Vad fick du för medicin? (Om du vill skriva) Själv äter jag antidepressiva och jag tycker det funkar bra! Åh, vad tråkigt att du mår så dåligt.. Man blir väldigt trött och ledsen av detta väder, man vill ju bara ha sol och värme! Kramar till dig Eveliina <3

http://blanchettleaf.blogspot.se

 
Mallan

Mallan

8 februari 2013 05:59

Blir så ledsen när du tvingas må så dåligt, du borde inte få må dåligt alls. Men det är skönt om du får medicin för det, du kommer snart se lite mer glädje och mening ♥ Stå på dig, du klarar det hjärtat ♥

Tre bitar är ju bättre än inget, men det var faktiskt inte ens gott. Men, jag överlevde ;)

Haha, du är den förste jag anställer, promise ♥

Då ska jag nog testa den en dag :) Å, skönt att det lugnat sig!

Åh tack finis, det betyder så mycket mer än du kan ana ♥ Kramar finaste ♥

http://mallanolsson.bloggplatsen.se

 
Patricia

Patricia

8 februari 2013 12:57

Hoppas du kommer må bättre av medicinen vännen. Tänk på att det i början kan ge biverkning att man blir ännu mer deppig, men det kanske läkaren sa?

Skickar massa peppkramar<3

http://patriciac.blogg.se

 
Ingen bild

E

8 februari 2013 18:20

Hej!
Antidepressiva kan vara bra om diagnosen är rätt. Kändes som att det var en bra läkare som du fick förtroende för? Kommer ni träffas snart igen för att följa upp effekten? Man kan ju bli deppig av att vara underviktig och då är ju boten viktuppgång...inte alltid så lätt att fixa.
Men jag skulle definitivt ge medicinen en chans, det är ingen farlig medicin att prova. Lycka till! Kram från en doktor med egna erfarenheter av anorexia.

Eveliina med två i

8 februari 2013 21:10

Ja, funderar mycket på om jag verkligen har en riktig dpression, mitt mående pendlar så liksom... :/ men får väl testa och se!
Tja, hon verkade vara okej, har inte träffat henne så mycket så vet inte riktigt... Vi ska träffas igen om en månad för uppföljning.
Tack så mycket för dina råd och så! Kramar!

 
Sofie

Sofie

8 februari 2013 20:52

Jag tog antidepp ett tag, under tiden jag var i Varberg. Var väldigt tveksam först och vägrade ta det men övertalades mig att prova och jag tror att det hjälpte mig mycket. Du får se det som en hjälp. Prova och se om det funkar. Du har inget att förlora :)
Kämpa på vännen! Kramar!

http://skrivetavsofie.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eveliina med två i - 11 april 2013 22:32

Okej, har äntligen fått ordning på den nya bloggen och testar att fortsätta blogga på nattstad nu då och får se hur jag tycker det är. ;) Hoppas det blir bra och ni vill fortsätta följ mig där!   Klicka här för att komma till den nya bloggen!  ...

Av Eveliina med två i - 11 april 2013 17:33

Dagen har varit okej. Provade nåt nytt till frukost imorse; chia- och havreparfait. Det var riktigt mumsigt. ^^ I skolan jobbade jag på med mitt projektarbete och kommer väl sakta men säkert framåt, fast jag inte är riktigt nöjd med det... Men har ...

Av Eveliina med två i - 10 april 2013 20:21

Hej hopp! Dagen har varit i stort sett bra och har skrattat i skolan som jag inte gjort på väldigt länge. Fick t.o.m. ett sånt där härligt skrattanfall, kändes underbart att få det igen och skratta åt typ ingenting. ^^ Har en hel del fina människor r...

Av Eveliina med två i - 9 april 2013 20:23

Håller på att fixa en ny blogg på både nattstad, blogg.se och devote men kan inte riktigt bestämma mig... x) Fattar inte så mycket av hur CSS och hur man ändrar design så haha... xD Men dagen har varit rätt bra ändå. Sov konstigt i natt och vaknade...

Av Eveliina med två i - 8 april 2013 16:38

Vill och funderar på at byta bloggportal men är osäker på vilka som är bra. Funderar på blogg.se eller nattstad. Några tips och förslag???     /E med två i ...

Presentation


Hej! Jag är en tjej som skriver om mitt liv, vad som sker i det, tankar och funderingar, osv, men främst om min kamp mot anorexin. Hoppas du hittar nånting i min blogg som intresserar dig och stannar! Puss!

Gratis-trafik.se

Mejla mig!

eveliina.uimonen@hotmail.se

Instagram

Eveloinen

Weheartit

Fråga mig

38 besvarade frågor

Besöksräknare

Stöttningsgrupper på facebook för äs!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Bloggar

Länkar

Besöksstatistik

Övrigt


Skapa flashcards