I'm on my way to brighter days

Alla inlägg under januari 2013

Av Eveliina med två i - 23 januari 2013 16:46

Har inte hänt så mycket idag. Åkt till skolan och varit där som vanligt. Jobbade på hyfsat i alla fall och vi slutade lite tidigare, vilket var skönt. Har varit svinigt kallt ute och man fryser nästan ihjäl så fort man går utanför dörren känns det som. Men dagen har ändå rullat på och nu ska man bara ta det lugnt I guess, händer nog inte så mycket.

Måendet är lite sådär just nu och jag känner mig bara allmänt kass, misslyckad och dålig. Är bara trött på allt med anorexin just nu, men ändå ska det vara så svårt att lämna den... Jag förstår bara inte... Vill inte att mitt liv ska styras av en massa rädslor och tankar! När ska jag våga ta steget mot friheten...? Får ta och jobba på den där motivationsboken antar jag...



/E med två i

Av Eveliina med två i - 23 januari 2013 08:00

En sak som verkligen upprör mig är när folk verligen inte förstår allvaret med ätstörningar och hur illa de verkligen är. Fick höra av en att han hellre skulle ha haft anorexia än att gått igenom det han gjort. Ursäkta, men hur fan kan han säga så? Han vet ju inte hur det är att ha anorexi, så hur kan han då säga en sån sak överhuvudtaget? Jag kan ju inte säga att jag hellre hade gått igenom det han gjort istället för att ha haft anorexi, för jag vet ju inte vad han gått igenom eller hur det har varit så jag har ingen rätt att säga så då. Det går liksom inte att jämföra!

Folk viftar liksom bort ätstörningar och anser dem inte alls så allvarliga. Men jag förstår dem också - ätstörningar är ingen lätt sak att förstå sig på - det är knappt så jag själv förstår mig på det! Men det ger dem ingen rätt att säga en sån sak ändå. För det är tufft, jääävligt tufft, att både ha och tillfriskna från en ätstörning. Ätstörningar har liksom de högsta dödstalen bland de psykiska sjukdomarna! Så man borde tänka sig för innan man säger en sån sak...

Men de flesta tror ju att allting handlar om maten och man vill bli smal och kan inte för sitt liv förstå varför man väljer att inte äta - Mat är ju gott liksom! Men det handlar ju om så mycket mer! Så mycket att man inte kan sammanfatta allt bara så där och försöka förklara. Alla med ätstörningar har olika anledningar till varför de insjuknat, man kanske vill känna att man har kontroll över något, känna att man duger och räcker till, man vill bli nöjd med sig själv, vilket man aldrig blir i en ätstörning, man vill känna sig lyckad och duktig - det handlar om så mycket! Kan nog säga att alla med ätstörningar har dålig självkänsla och mår dåligt av en eller annan anledning. Det är inte bara att äta!

Och man ska verkligen inte sträva efter att ha någon ätstörning heller. Ätstörningar är sjukdomar - och allvarliga såna! Och alla ätstörningar är det, inte bara anorexia som många tror är "den värsta", för det är helt fel. Om man ser någon har ätstörda problem eller märker att man själv har problem ska man söka hjälp så fort som möjligt, för obehandlad leder det till döden. Det finns inget vakcert eller bra med det, utan att det bara förstör och tar ifrån dig allt du har och sårar så många runt om dig.

Jag tycker man borde lära ut folk mer kunskap om ätstörningar, hur hemskt det är och hur mycket det påverkar och förstör. Tycker man borde lära ut sånt i skolan faktiskt.

Var bara tvungen att få ur mig detta, för blir bara så upprörd och nästan hjälplös när jag är med om sånt här, för vet inte hur jag ska få folk att förstå...


 


Men alla där ute som kämpar med ätstörningar - ge inte upp! Vi får kämpa tillsammans mot ett friskt och fritt liv som inte kontrolleras av några dumma tankar, rädslor eller känslor! Vi ska vinna det här kriget och vi får inte sluta kämpa förrän vi har gjort det! Ni är grymt bra och fina allihop och ska inte behöva ha det så här! Livet väntar på oss, så vad väntar vi på? Kram på er!


Tumblr_mgj4cfz1t41s31woqo1_500_large 526289_384720651604530_1318636936_n_large 


/E med två i

Av Eveliina med två i - 22 januari 2013 17:06

Har varit en rätt bra dag i skolan idag och gått hyfsat fort, vilket är skönt. Kom på att vi egentligen hade sovmorgon och åkte till skolan tidigt ändå, men kunde gå till kuratorn tidigare också, så det löste sig. Kuratorn är... typ speciell. Vet inte om samtalen med henne ger så mycket liksom. Hon liksom småpratar mest utan att gå in på hur jag faktiskt mår känns det som och jag stirrar mest ner i golvet. Mot slutet släppte det väl lite i alla fall.

Sen har dagen bara flytit på, och jag kommit en liten bit på mitt projektarbete nu, vilket känns skönt. Hoppas det blir bra! Har fått en del grejer att göra i skolan nu.

Nu har vi precis firat min pappa som alltså fyller år idag. Det bjöds på kladdkaka med grädde och blåbärspaj. Hade lite svårt att bestämma mig för vad jag skulle ta. Varför ska det kännas så laddat med sånt varje gång...? Tog till slut det som såg godast ut, den hederliga kladdkakan med grädde. Den var riktigt kladdig och god, som en kladdkaka ska vara. Pappa blev också glad för min och min systers present, vilket var roligt. Det blev till slut ett presentkort på en mixer, haha. Grattis papi!

Ikväll händer inte så mycket mer. Ska lägga mig tidigt ikväll också. Känns som om jag bara vill sova hela tiden, gäsp! Har nog en del sömn att ta igen fortfarande.


Födelsedagsfika!


 

/E med två i

Av Eveliina med två i - 21 januari 2013 17:04

Nu är snart första dagen på veckan avklarad och den har varit okej. Lade mig vid tio igår kväll, så det var härligt att ta igen lite sömn, trots att jag höll på att somna på bussen idag...

Har en kort dag idag och slutde vid kvart över elva, såå skönt! Åkte sen hem och var sen på stan lite och försökte hitta födelsedagspresent till min pappa. Nämnde jag att han fyller år imorrn? Ute i god tid som vanligt känner jag... Och varför ska det vara så svårt att hitta något till sin pappa/bröder?? Har en väldigt återkommande idétorka när det kommer till dem... Så får ge mig ut på en ny jakt snart och hoppas på bättre tur.

Annars har jag haft körlektion och den gick mycket bättre än den i fredags som tur var. Fick en hel del beröm av läraren, hehe. (a)

Nu har man ätit middag och är ganska mätt. Maten har väl inte gått lika bra som jag hoppades på att den skulle göra. Varför ska det vara så svårt att släppa kontrollen och lite på ens egna kropp?? Vill inte att mitt liv ska styras av mina rädslor...!


 


/E med två i

Av Eveliina med två i - 20 januari 2013 19:00

Nu har jag äntligen kommit hem, trött men nöjd med helgen, trots att den började sådär. 

Mamma körde mig till Louise och först satt vi och spelade ps3 fram tills vi gjorde middag och tittade på film samtidigt som vi åt. Sen började vi göra oss i ordning för kvällens fest. Var riktigt kallt igår, usch! Vi höll typ på att frysa ihjäl när vi väntade på bussen. Brrr.

Men festen var riktigt lyckad enligt mig och hade verkligen en jättebra kväll med underbart umgänge och mådde riktigt bra! :) Var lite orolig innan att jag skulle bli trött väldigt tidigt eftersom jag typ inte hade sovit nånting, men det var ingen fara.

Jag och Louise fick sen lite panik när vi var tvungna att gå för att hinna med sista bussen hem. Klockan hade bara tickat iväg och jag insåg att om vi inte skyndar oss missar vi den garanterat, och det vore inte så bra eftersom nästa buss gick inte förrän på morgonen. Så fick uppbåda all min viljestyrka och kraft att springa hela vägen. Hade mjölksyra ända upp till öronen och flåsade så jag trodde mina lungor skulle sprängas. Usch, nu är det ganska bekräftat att jag inte har någon kondis kvar alls... x) Hann med bussen som tur var och sen gick vi och lade oss och jag sov som en stock. Härligt!

Idag har varit en väldigt lugn dag. Vi vaknade, åt lite frukost och satte oss och spelade. Sen drog vi och handlade tacosgrejer (vet, tacos igen, haha!). Spelade lite till innan vi satte igång med maten, som vi åt framför en film igen.

Kände sen att jag blev rätt seg och att tröttheten kommit ikapp mig lite så drog hem så småningom. Mår lite sådär just nu och det är många tankar som snurrar runt. Är nog bara trött. Ikväll ska jag verkligen lägga mig tidigt och ladda inför en ny skolvecka.


Me yesterday:


Festoutfit:

       


Jag och Louise:

 


/E med två i

Av Eveliina med två i - 20 januari 2013 10:00

Kjol och linne från HM, tjocka tights och halsband från Gina, tjock tröja Converse och rosettdiadem. (Inte världens bästa bilder dock, men hoppas de duger...)


     

Av Eveliina med två i - 19 januari 2013 13:18

Hinner uppdatera om läget i alla fall! Efter skolan så hade jag körlektion, och den gick väl lite sådär. Gjorde en del missar här och där och var inte så nöjd. Sen drog jag alltså vidare till Tidaholm och sov där. Vi såg på film och spelade Wii. Tänkte att jag skulle hålla mig vaken och hade köpt med mig energidrickor. Drack två stycken och tänkte inte direkt på att det skulle vara farligt, men ack, så fel jag hade... Mådde frukstansvärt dåligt efter dom två energidrickorna och min kropp var inte alls van vid den koffeinmängden jag hade fått i mig på så kort tid. Jag blev alldeles matt, fick yrsel, huvudvärk, hjärtklappning och kallsvettades. Det var hemskt! Aldrig mer energidricka! I alla fall inte två under samma dag... Såå klantigt! Kunde inte heller sova p.g.a detta så har inte fått mig en blund i natt, fast jag känner mig hysat pigg ändå just nu... Kommer väl krascha helt ikväll sen misstänker jag... Hoppas verkligen inte det för då är det fest som gäller! Men mår mycket bättre nu än vad jag gjorde under kvällen/natten/morgonen. Har druckit massa vatten och försökt äta bättre än vad jag har gjort, samt tagit lite frisk luft och det verkar ha hjälpt. Skönt det i alla fall!

Kom hem och åt lunch (var superhungrig så det blev en stor portion, såå gott!), och övningskörde sen lite och nu ska jag snart dra vidare till Louise, där vi ska göra middag och göra oss i ordning och dra vidare till lite partaj och på söndag blir det spelande som gäller. Hoppas det blir bra!

Svarar på era kommentarer när jag får mer tid, sötnosar!


Tumblr_mez59gbnru1rflpfno1_500_large


/E med två i

Av Eveliina med två i - 19 januari 2013 10:30

Tumblr_mg79m0zzle1s2ah69o1_500_large Tumblr_mfx2izdalv1rbv4pko1_500_large 422388_353506594667561_1150238450_n_large 419045_353504604667760_373457543_n_large Tumblr_mg0xy8bybi1rbsnhuo1_500_large Tumblr_m7spjzyv2l1rbsnhuo1_400_large 2012-2012-wish-before-i-die-boy-couple-favim.com-433570_large 404534_353505931334294_306622334_n_large Tumblr_mg79b0b4ee1rfv9hpo1_500_large Tumblr_mb24ejhwdm1r8fxwno1_500_large


/E med två i

Presentation


Hej! Jag är en tjej som skriver om mitt liv, vad som sker i det, tankar och funderingar, osv, men främst om min kamp mot anorexin. Hoppas du hittar nånting i min blogg som intresserar dig och stannar! Puss!

Gratis-trafik.se

Mejla mig!

eveliina.uimonen@hotmail.se

Instagram

Eveloinen

Weheartit

Fråga mig

38 besvarade frågor

Besöksräknare

Stöttningsgrupper på facebook för äs!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Bloggar

Länkar

Besöksstatistik

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards