I'm on my way to brighter days

Alla inlägg under november 2012

Av Eveliina med två i - 17 november 2012 17:02

Så, då har man kommit hem och precis käkat middag. Hann med rätt mycket innan jag åkte, supereffektiv!! Blev en sen kväll för jag och några till satt och tjöta lääänge och hade det mysigt och trevligt och hade ingen lust att gå och lägga mig! ;) Blev väl runt halv ett eller nåt. xD

Duschade sen innan frukost, och efteråt började jag oacka ihop de sista sakerna, städade ut rummet och lyfte över en del grejer till Lägenheten jag ska bo i sen. Gjorde sen i ordning lunchen och sen var det bara att säga hej då till alla fina människor där och ta sig till bussen.

Resan gick riktigt bra och flöt på utan problem. Pappa mötte upp mig på stationen och vi åkte hem. Känns som om det var en evighet sen jag var hemma sist! Helt sjukt vad tiden går! Och nu ska jag ju bara stanna en kort stund liksom...

Ikväll blir det bio. Ska se Bröllop i Italien. Ingen aning om om den är bra! xD haha, men det märker jag väl! Blir mysigt ändå!

Sen händer nog inte så mycket mer ikväll. Ska väl chilla framför TV:n eller nåt. :3

Hej så länge!


 


/E med två i

 

Av Eveliina med två i - 16 november 2012 17:54

Har varit en helt okej dag idag. Gick på sjukgymnastik imorse och var på samtal. Gick sådär. Fattar inte varför jag blir så tyst på samtalen... Otroligt irriterande! Vi pratade mycket tankar och så.

Efter lunch var jag och en till ute på promenad och sen hände väl inte så mycket fram tills jag skulle laga middagen, ändå känns det som om jag har haft fullt upp idag.

Gjorde tomat- och basilikalax med potatis. Riktigt gott måste jag säga! ;)

Ikväll är vi bara två i Villan typ eftersom alla andra är borta. Ska väl mysa framför TV:n. :3

Imorrn så åker man ju hem för några dagar. Hoppas det går bra, framförallt tandläkaren! Nu ska det bli av äntligen!

Haha, blev typ världens tråkigaste inlägg men... ;)

Ha en bra helg allihopa!

 

 

 


/E med två i

Av Eveliina med två i - 15 november 2012 17:11

Idag har varit en okej dag. Har haft lite jobbig känslor och så, men det har väl ändå gått I guess. Överlever.

Hade Gruppen imorse och vi såg på Kay Pollak. Segt, men det gick. ;)

Sen var det lunch. Idag blev det spenatsoppa och till efterrätt morotskaka. Rätt gott! Var proppmätt efteråt!

Sen såg jag på film och var ute en sväng innan mellis. Riktigt skönt ute idag! Det var typ varmt och solen sken! Härligt!

Var på samtal efter mellanmålet och det gick väl okej. Min behandlare hade gjort ett sista försök att få med mig på klassresan, men det var förgäves. Så min fina klass får ha det så bra i London! Tänker på er!

Istället blev det lite ändringar i planeringen. Eftersom jag ska till tandläkaren (och den här gången gå till rätt ställe!), så åker jag hem i helgen lördag-måndag. Blir roligt att komma hem lite. :) Sen flyttar jag till Lägenheterna på måndag också och där ska jag vara i två veckor istället för en. Min behandlare tyckte att eftersom jag inte ska med på klassresan nu kunde jag lika gärna vara här och träna i Lägeheten en vecka till. Det blir nog bra! Fast längtar hem...

Gjorde middag sen. Det blev potatisgratäng med kassler. Lyckades helt okej! :)

Ikväll blir det att återse min fina Matildis efter allt för lång tid och sen kolla på TV och sysselsätta mig på ett eller annat sätt. Blir nog en bra kväll!


Mys framför TV:n igår! :)


Jag idag:

 


Lite bilder från min promenad:

           



/E med två i

Av Eveliina med två i - 14 november 2012 18:57

Vaknade lite innan väckarklockan idag och det var så gosigt i sängen så det var hemskt att behöva lämna den. Vaknade på ganska bra humör ändå. :)

Åt frukost och busade med de andra tjejerna. Sen gjorde jag nya försök att få tag på min rektor men det gick inte så bra, så jag ringde min lärare istället och frågade hur jag skulle få tag på min rektor. Då säger han att de har tagit ett beslut angående klassresan och jag inte skulle få följa med... Kändes som allting bara föll inom mig. Jag la snabbt på och det brast för mig. En stund senare ringde rektorn upp mig och sa samma sak, att de suttit ner och diskuterat och tagit ett beslut om att jag inte får hänga med till London. Hon sa att det var för att jag var sjukskriven och inte varit i skolan på hela hösten och att det liksom var en skolresa, och därför inte fick följa med. Jag försökte förtvivlat övertyga henne och resonera med henne, men hoppet försvann mer och mer från mig... Gav upp totalt sen och kände mig så jävla besviken och ledsen och tårarna bara flödare ner för mina kinder. Hade så sett fram emot det här och så bara raseras allt ändå... Min rektor ska ringa min behandlare imorrn och prata med henne. Ska försöka hinna före min rektor och säga till min behandlare att hon ska försöka övertyga min skola att jag får hänga med... Men vågar inte hoppas längre.

Samlade sen ihop mig och klistrade på ett leende på läpparna ändå. Har i stort sett mått dåligt hela dagen sen dess, och haft en del oro och så. Försöker inte visa det, hur ont det gör i mig. Skrattar och skojar och det hjälper en del. Har så fina människor runt mig som får mig att skratta fastän det är kaos inom mig! Vet inte vad jag skulle gjort utan alla mina vänner, både här och hemma. Älskar varenda en av dem och vill inte förlora någon, för de är det viktigaste jag har i mitt liv!   Är så jävla rädd att förlora dem, att de ska tröttna på mig, ge upp på mig... Speciellt de där hemma, för jag har varit borta så länge... Är så rädd att det ska hända... Vem har jag då där hemma? Vad är jag utan mina underbara vänner?

Är så ledsen på mig själv. Vad håller jag på med? Vad gör jag här? Känns som om jag förstört mitt liv och för alla andra... Så ledsen för allt jag får människor runt om mig att utstå! Förlåt! Förlåt för allt! Klarar inte av att förlora någon just nu...

Äsch, det blev ett lite rörigt inlägg, men det är lite svårt att sätta ord på mina känslor jag har just nu...



Till mellis idag blev det fruktsallad med glass, och till middag blev det tyvärr korvgryta med pasta. Hurraaaa...! ;) Jaja. Har märkt att jag äter mycket fortare nu för tiden. Äter på typ runt 20 minuter. Framsteg! 


Tumblr_mdc8quzaks1r85c7eo1_400_large536422_519959451349498_1835596676_n_large


/E med två i

Av Eveliina med två i - 13 november 2012 17:59

Har haft det såååå trååååkigt idag... -.-' Har typ inte hänt ett smack. Både måndagen och idag har känts så otroligt utdragna och långa. Större delen av idag har jag bara suttit och hållt på med mobilen i brist på annat. Nolifer ftw!!! Blev en jättegod lunch i alla fall - Örtbiffar med klyftpotatis och någon vit god sås. Var jättegott och en av mina favoriträtter här!

Efter lunch hade vi matprat. Blev några väldiga diskutioner och så, men det var nog ganska givande. Hade en del att ta upp faktiskt.

Efter fikat var jag och två till ute och gick och sen har det inte hänt så mycket mer för min del. Det blev ugnspannkaka till middag. Kändes lite läskigt innan men det gick hur bra som helst. Första gången jag fick pannkaka här. Såå längesen jag åt just ugnspannkaka! Det var helt okej! Till det hade jag morötter, sylt och en knäckemacka med ost.

Ikväll vet jag inte vad som händer men blir nog chilla frmaför TV:n. ;) Försökte ringa skolan idag men INGEN SVARAR JU!!!! Haft lite damp på det. Hatar att ringa och är så rädd att få ett nej, men det måste ju göras, då har jag ju i alla fall försökt. Så imorrn gör jag ett nytt försök! Wish me luck!

FAST har en sak att berätta - HAR TAGIT BORT ALLA MINA MEDICINER NU!! Tog bort de sista idag, så nu är jag helt medicinfri! Känns skönt. :) Kände att jag inte behövde dom där små ataraxen längre, för jag tyckte inte de gav så stor effekt ändå, så då kan jag lika gärna vara utan. Har liksom inte sån ångest längre som jag hade när jag fick dom. Men det ska nog gå bra! ;)


Fått lite frågor jag tänkt besvara i ett inlägg:


Fråga:
 hur länge till ska du vara på Capio? :)

 

Svar: Jag vet faktiskt inte exakt hur länge jag ska vara här, har inte fått någon speciell tid, utan jag har fattat det så att det får ta den tid det tar. Men ska börja med växelvård snart, vilket menas med att man skrivs ut en vecka, kommer tillbaka hit en vecka eller nåt, osv. Så ska nog inte vara här så länge till och det blir nog mindre och mindre nu och får vara mer och mer hemma istället, där jag ska vara egentligen!

 

Fråga: Kan du inte beskriva de olika klinikerna och stegen lite mer? Skulle vara intressant.

 

Svar: Jo, jag ska försöka så gott det går! ;) Har nog fått frågan tidigare men kan skriva igen för er som inte vet och undrar.

 

Det första steget man kommer till är klinik 1, alltså k1. Där kommer man igång med ätandet, har mest stöd av personal där och får komma in i bahandlingen. Här har man inte så mycket frihet och till en början, och det brukar vara de tre första veckorna som är mest striktas, då man har sittid efter frukost, lunch, middag och kvällsmat och får inte ha några promenader eller så. De veckorna lägger också peronalen upp ens mat och en del kan behöva halva portioner i början. Efter lunch och middag har man även vila och innan lunch har man mindfullness. Personal finns dygnet runt.

När man blivit mer stabil och kommit en liten bit på väg så kan man om man vill flytta till klinik 2, alltså k2. Det är ett frivilligt steg och man behöver inte komma dit, utan man kan flytta direkt ut till t.ex Villan om man vill det. Jag tyckte att k2 var ett bra och lagom steg för mig. Då har man lite mer frihet och eget ansvar än på k1, då det inte är någon personal på natten. Man äter lunch och middag på k1 och har gemensam vila med dom efter middagen och mindfullness på vissa dagar. Men  man får göra sina mellanmål och så själva och har helt enkelt lite mer frihet.


Sen kommer nästa steg vilket är Villan. Då har man kommit en ganska bra bit, för i Villan är det mycket eget ansvar och frihet. Här är det bara en personal fram till middagen och ingen på helgerna. Man får laga maten själv på vardagarna med uppsikt av personal. Man sköter sig mycket själv, men om det skulle krisa och man inte har någon personal där just då, så ska man få gå in på k1 och be om hjälp.


Det sista steget brukar vara Lägenheterna. Då har man kommit väldigt långt och det är lite som att bo själv. Man har en personal, men inte alls på samma sätt som i de andra stegen. Har inte varit där än, men tror jag ska dit nästa vecka, så det är lite svårt att säga hur det är och fungerar. Men man lagar sin egen mat, planerar typ allt själv, som inköp och matscheman tror jag. Fast man kan bo med andra också, deklart. Men här är det typ bara eget ansvar och så.


Det kan variera hur man går till dom olika stegen från person till person!


Hoppas det här var en bra förklaring! :)


Jag idag:

     



/E med två i 

Av Eveliina med två i - 12 november 2012 18:00

Den här veckan har börjat mycket bättre än förra. Dagen började tyvärr med vikt och måendet från igår hängde kvar lite. Vågade inte titta på vågen den här veckan heller. Jag vet att jag har gått upp igen, och vill inte se siffrorna som bekräftar hur mycket...

Var på mindfullnessen och sen var det lunch. Var ute och gick en sväng efter lunch med en annan. Det har varit en fin men kylig dag idag. Brrr. :s Efter mellanmålet hade jag samtal. Det gick bra men av någon anledning blir jag fasansfullt trött när jag sitter i samtalsrummet och kan inte riktigt koncentrera mig och är väl inte på mitt bästa prathumör då precis... Jobbigt! Vet inte om det är dålig luft där inne eller vad det är som orsakar det...

Röjde sen upp i mitt rum. Behövdes verkligen kan jag säga! Det såg ut som ett bombnedslag minst sagt och varenda en som gått förbi har påpekat det... xD Illa! Så nu går det faktiskt att  på golvet igen, haha! Skulle egentligen ha flyttat till k2 den här veckan, men det blev ändring på det. Får stanna en vecka till i Villan! Känns bra faktiskt och hoppas den här veckan blir bättre än förra!

Ikväll händer nog inte så mycket mer än att chilla framför TV:n eller nåt. Till kvällsmat blir det nybakt bröd, mmm.... Ser man fram emot! :P

Och förresten! Har en kul grej att berätta! Min underbara klass ska på klassresa om exakt två veckor till London. Jag frågade idag min behandlare om det gick bra, och hon tyckte det! Såå lättad för jag var grymt nervös innan för vad hon skulle säga! Nu ska jag höra med skolan och så och se om det går att fixa och jag får följa med. Hoppashoppashoppas!


                     

Ah yeah!


/E med två i

Av Eveliina med två i - 11 november 2012 18:45

Haft en mysig med jobbig dag idag. Efter frukost tittade jag på film; The amazing Spider-man. Riktigt bra faktiskt! Såå mycket bättre än de andra filmerna! Och jag har fått en ny kärlek i mitt liv - Andrew Garfield. Love!  Dör lite! ^^




Sen var jag på mindfullnessen på k1 för en gångs skull och sen var det lunch. Var ute en sväng efteråt och det har inte alls varit kallt idag tycker jag. Härligt! Känns verkligen inte som november!

Åt en jättegod glass till mellis - Hallondröm. Såå god!

Sen så skulle några till kyrkan och jag bestämde mig för hänga på och ge det en chans. Har varit i kyrkor förut och har väl inga direkt jättebra erfarenheter av det... Är inte ett smack religös. ;)

Men hade en trevlig stund innan. Vi var lite på stan och så tills det var dags att gå till kyrkan. Och hur var det där då? Jaa du... Kan säga att jag inte kommer hänga med dit igen. x) Sorry, men det är verkligen inte min grej! Fick dessutom en liten ångestattack, och mår fortfarande dåligt. Usch! Varför känner jag mig så värdelös, ensam och trött på allting? Vill bara gråta... Hoppas det känns bättre snart. Har bara ångest över allt just nu - min kropp, mig själv, vad jag gör, mitt liv och framtid... Vill bara sova just nu. Gör ont inom mig. Har varit en så tuff vecka!

Brast lite för mig nyss, men pratade med några underbara männsikor här som genast muntrade upp mig! Vad skulle jag göra utan dom? Tack för att ni finns och att ni bryr er om lilla mig! Love you all!  


       


/E med två i  

Av Eveliina med två i - 10 november 2012 20:47

Dagen började ganska lugnt, men blev rätt stormig till slut... Blev en massa upprörda känslor under dagen som jag inte vågar gå in närmre på...

Har annars inte ä´hänt såå jättemycket idag, utan den har flytit på. Har pysslat lite och så och sen var jag och en till ute på en promenad. Har inte varit så jättekallt idag faktisk, vilket gillas!

Efter middagen anordnade vi här i Villan ett litet mini-spa, för vi kände att vi behövde göra något kul och muntra upp oss lite. Hade det supermysigt med fotbad och ansiktsmasker och tittade på Shrek 3. Färgade dessutom håret. ;) Blev mörkare igen och jag är nöjd! Nångång innan jag dör ska jag testa färga håret rött! ^^ Är så sugen på att testa det, men har hört att det ligger en massa arbete på det om man ska ha det... :/ Men nångång så!

Tack för den supertrevliga och mysiga kvällen, tjejer!

 


Före-bild:

     


Efter-bild:

 


/E med två i

Presentation


Hej! Jag är en tjej som skriver om mitt liv, vad som sker i det, tankar och funderingar, osv, men främst om min kamp mot anorexin. Hoppas du hittar nånting i min blogg som intresserar dig och stannar! Puss!

Gratis-trafik.se

Mejla mig!

eveliina.uimonen@hotmail.se

Instagram

Eveloinen

Weheartit

Fråga mig

38 besvarade frågor

Besöksräknare

Stöttningsgrupper på facebook för äs!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Bloggar

Länkar

Besöksstatistik

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards