I'm on my way to brighter days

Alla inlägg under november 2011

Av Eveliina med två i - 20 november 2011 19:31

Pappa tog med mig ut på en springtur ändå. det blev 5-kilometern och det gick seeeegt och fick rätt kass tid. men sen fick ju mamma reda på att jag verit ute och sprungit igen fast jag inte får och att hon tycker jag äter för dåligt efteråt och det blev ett väldans liv på henne. hon blev skitarg på mig och började skrika på mig och säga att jag var helt dum i huvudet, o.s.v fatta vad sur jag blev på henne! och hon ville inte sluta heller!

   faaaan asså! jag blir knäpp! jag vill inte äta mer än vad jag gör! blir mätt på dom potinoerna och vill absolut inte ha mer mat! men vill faktiskt samtidigt inte gå ner mer i vikt. börjar se rätt mycket av benen vid t.ex axlarna och vill inte bli ett skelett!  men vill heller inte äta mer än vad jag gör! mår skit då! blir livrädd när jag inte vet kaloriinnehållet i något. måste kolla allt! Åååååh, vet inte hur jag ska göra eller vad jag ska ta mig till! det är inte bara att börja äta... har ångest och mår skit nu... varför kan inte kroppen nöja sig med det kaloriintaget jag har? liksom anpassa sig? är nöjd med hur jag äter ju... har förut sett andra som har tagit minipotioner och avundats dom över hur lite de behöver äta. nu gör jag samma sak och känner mig faktiskt lite stolt över mig, känns bra liksom...

   vi ska bada i skolan på onsdag. börjar bli orolig för det. tänk om alla äcklas av min kropp, blir totaläcklade av vad de ser... de ser nog inte samma sak som jag ser liksom, och jag vet inte om jag vill visa upp mig... funderar på att bada i t-shirt och shorts... snyft, vill inte behöva dölja min kropp!   har absolut ingen som helst lust att gå till skolan imorrn eller träna... men känns som jag måste träna för annars fäster sig massa fett på kroppen istället för att förbrännas... måste låta helt sjuk i huvudet...  



nu är jag i alla fall klar med min fotopärm. blev faktiskt riktigt nöjd och är lite stolt över mig själv. såhär blev den:


             

Av Eveliina med två i - 20 november 2011 13:51

Tjo! nu är det söndag igen vilket betyder skola imorrn och nationella skriftligt i engelska -.-' kill me... får njuta av dagen så länge den varar antar jag. och det känns som om jag har massor av saker att göra. det enda jag har gjort i dag har varit att sitta med min fotopärm (lägger upp bild senare) i typ tre timmar. men är faktiskt ganska nöjd med den.   skulle ha gått ut och sprungit med pappa idag men då har tydligen mamma sagt till honom att jag inte får springa nåt mer förrän jag äter mer. stöööön... får väl springa på egen hand som vanligt då i guess.


har funderat på att göra söndagar till recept-dagar, då jag lägger ut ett recept varje söndag.  ingen aning om hur det kommer att gå men man kan ju testa.  mitt första recept blir på fluffpannkaka. har gjort det receptet några gånger och jag tycker det är ett ganska bra recept med sjukt få kalorier, vilket jag tycker är awesome (Y). kan vara ganska smaklös men funkar som sagt för mig. 


Fluffpannkaka

Du behöver:

2-3 st äggvitor

1 tsk kanel

1 tsk sötningsmedel (brukar använda canderel strö)

1 tsk kardemumma


Gör så här:

1. Vispa äggvitorna kraftigt, så att du kan vända upp och ner på bunken utan att det "Rör sig".

2. Blanda försiktigt ner kryddor och sötningsmedel.

3. vänd ner äggvitefluffet i en ungsform och låt stå i ugnen i ca 10 min i 200 grader.


innehåller 47 kcal/portion (!)


Servera med bär, sylt, fruktsallad eller vad du nu föredrar.  


   

Av Eveliina med två i - 19 november 2011 20:42

 

nu har jag precis kommit hem efter bion och sett breaking dawn part 1!   den var mycket bra och följde mycket av boken tyckte jag.   den får 4/5 toasts! (Y) helt klart sevärd och jag tycker att filmerna blir bara bättre och bättre! fast så bra som böckerna är kan dom aldrig bli.  

hahaha! och det blev minimorötter till slut som jag satt och knaprade på i biomörkret med blue keld björnbär till att dricka.   kändes konstigt att sitta där med morötter medan alla andra satt med godis, popcorn och chips runt om mig. men känns bra att vara nyttig ändå och det var gott och mättande faktiskt.  kanske jag ska göra oftare.   

   

men nu ska jag chilla vidare denna mysiga lördag. hoppas alla har det bra och antinger myser eller festar! 


/kram e med två i 

Av Eveliina med två i - 19 november 2011 10:28

 

idag bär det alltså av till bion med min syster.  vi ska se breaking dawn part 1! är så excited!  har varit ett enormt twiligth-fan vad gäller böckerna som jag typ har läst 5 gånger var. nu är jag väl inte lika hysterisk men ska ändå bli kul att se den.  till bion vet jag inte riktigt vad jag ska sitta och knapra på (om det nu blir något alls) men jag funderar på blue keld (jättegott kolsyrat mineralvatten med riktigt mycket smak!), kanske naturgodis eller wild chips (aldrig smakat på men verkar vara ett nyttigare alternativ till chips). verkar ganska töntigt att sitta med gurk- och morotsstavar på en bio.  får hur som helst inte äta något onyttigt den här månaden. så igår när jag tittade på vampire diaries (som var awesome som vanlig) festade jag med en fruktsallad.  mycket gott var det och längesen jag åt. 


   


Men annars idag ska jag gå ut och gå en sväng och handla alltså inför bion.  uppdaterar nog mer ikväll eller imorgon.   ha det gött!


/Kramis e med två i

Av Eveliina med två i - 18 november 2011 15:35

 

har ju varit ledig idag då och dagen har bara gått för fort så det känns inte som man gjort någonting.   vaknade vid nio lika trött som jag var när jag däckade i min säng igår. kändes som jag kunnat sova hur länge som helst. låg kvar i sängen och myste ett tag. har frusit hela natten som en liten idiot fast jag sovit med både täcke och överkast. mitt i natten fick jag ta på mig tjocka långstrumpor och morgonrock för att jag frös så, inte kul. 

åt frukost sen, havregrynsgröt med blåbär. mums! sen tvingade jag mig själv lite grann att gå ut och springa min vanliga runda + pilates efteråt. kändes mycket skönt när det var gjort och jag kände mig nöjd med mig själv. fast det känns alltid som om jag kunde ha gjort det lite bättre eller lite längre.

efter träningen åt jag ett kokt ägg utan typ gulan, en fluffpannkaka (som jag tänkte lägga ut receptet på), en halv knäckemacka med lite leverpastej och en minibit tomat. sen hoppade jag in i duschen och tog slut på varmvattnet. nu är jag helt slut och skulle egentligen dra på fest ikväll men tror inte jag orkar och dessutom är det säsongstarten av vampire diaries ikväll som jag inte får missa för allt i världen! tagga! ;D


 


har btw gått ännu mer i vikt. trodde jag inte efter igår då jag åt hamburgare och klyftpotatis utan träning eller promenad. blev ganska förvånad faktiskt. kändes som jag åt hela tiden igår och var i skolan i 12 timmar p.g.a öppet hus... lovley! var helt död sen och hade ångest för all mat. den här lediga dagen behövdes verkligen! har varit trött och irriterad på sistone och det har varit lite jobbigt (som vanligt typ). hoppas att det blir bättre nästa vecka.


/Kramis e med två i

Av Eveliina med två i - 15 november 2011 17:47

Dagens kläder ;3


Ser ut att vara en soft vecka i skolan den här veckan. får typ göra vad vi vill på bildlektionerna (eftersom jag är klar med typ allt), en del inställda lektioner, ser på film på andra... dessutom har vi elever fått välja skolmat den här veckan, så det ser följande ut så här:


måndag: pannkaka/lasange/pastasallad

tisdag: Pizza (!!!)

onsdag: wok med kyckling

torsdag: hamburgare med klyftpotatis (!)

fredag: Tja, på fredag så är man ju faktiskt ledig! ^^    komplediga för att vår skola ska ha öppet hus på torsdag.


inte helt fel alltså ;) inte ofta man har pannkaka, pizza och hamburgare på samma vecka asså. Kommer bli feeeeet, jag vet. kan inte sluta tänka på kalorier alltå, och värst är pizzan och hambrgaren. åt bara en halv panpizza idag plus lite sallad. inte alltför fruktansvärt då. dessutom ska jag ut och gå nu, så see ya later    


 


/kramisar e med två i 

Av Eveliina med två i - 14 november 2011 18:46

jag skriver som sagt om mina tankar och problem, och det är inte för att trigga någon om man säger så till något. 
   hur som helst har det varit en ganska bra dag idag. har haft svenskaprov men det kändes bra (Y). dessutom är jag nöjd med mitt kaloriintag idag. jag vet att det egentligen är på tok för lågt, det är det alltid nu för tiden, men jag mår bra när det ligger så. störd, jag vet. har hunnit smygträna i två timmar också (mamma förbjuder mig att träna om jag inte börjar äta ordentligt), vilket kändes mycket bra. det blev springning plus pilates. 

   jag vet att det jag gör är fel, fel mot min kropp. men det känns så bra och jag är nöjd med vad jag gör.. otroligt jobbigt när folk hela tiden kommenterar och påpekar att jag äter för dåligt, men jag vet att de menar väl. men det känns som om alla är arga på mig för det jag gör.. och jag vet inte när eller hur jag ska sluta riktigt... jag tror att jag kan börja äta om jag verkligen vill, men det gäller ju att hitta den där viljan också och bara tanken på att äta mer... hu! får ångest av bara tanken! hur kan något som är så fel egentligen kännas så rätt??


/E med två i                                                        



Dagens outfit

        

Av Eveliina med två i - 13 november 2011 16:07

får ju inte glömma att det är farsans dag idag!    (vilket jag lyckades göra ändå)   Hoppas ni har tagit hand om er pappa idag och uppvaktat honom ordentligt!    Love u dad, även om jag kan vara ganska jobbig!

detta inlägg är tillängnat alla pappor som finns 


/Kram e med två i

Presentation


Hej! Jag är en tjej som skriver om mitt liv, vad som sker i det, tankar och funderingar, osv, men främst om min kamp mot anorexin. Hoppas du hittar nånting i min blogg som intresserar dig och stannar! Puss!

Gratis-trafik.se

Mejla mig!

eveliina.uimonen@hotmail.se

Instagram

Eveloinen

Weheartit

Fråga mig

38 besvarade frågor

Besöksräknare

Stöttningsgrupper på facebook för äs!

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28 29 30
<<<
November 2011 >>>

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Bloggar

Länkar

Besöksstatistik

Övrigt


Skapa flashcards